Wellness - Slovenija

Terme Olimia

Terme Olimia odavno su poznate kao odlična turistička tačka za radoznale, avanturističke i gastronomske turiste koji vole sebi priuštiti zanimljiv odmor.

Naći ćete najlepše selo u Evropi - Olimje. 2009. godine su na prestižnom takmičenju jedanaest evropskih država za naziv najlepše uređenih evropskih gradova i mesta Entente Florale Europe 2009. učestovala su dva slovenačka predstavnika: Olimje (opština Podčetrtek), u kategoriji manje mesto - selo (manje od 5.000 stanovnika), i Kamnik u kategoriji gradova (preko 5.000 stanovnika). Mesto se prvi put spominje 1208. godine. Izuzetno kulturno bogatstvo, netaknuta priroda, raznolika turistička ponuda i ljubazni stanovnici privlače brojne posetioce. Olimje je pravi raj za igrače golfa. Kažu da je igranje golfa tu poseban doživljaj jer ih okružuju prirodne lepote. Terme Olimija su udaljene od Beograd 450 km.Legende govore da su u blizini Podčetrtka topli vodeni vrtlozi još pre četiri veka privlačili posetioce. Od prvog drvenog bazena do danas Terme Olimia su samo promenile svoj izgled, a suština i srž je ostala – termalna voda sa svojim blagotvornim karakteristikama. Nalaze se uz samu reku Sutlu, na samoj granici sa Hrvatskom. Prirodno bogatsvo je lekovita termalna voda temperature 30–37ーC. Njena lekovita svojstva su najizraženija u kombinacijama sa tretmanima hidroterapijom, kineziterapijom, elektroterapijom, termoterapijom kao i individualnim zdravstenim uslugama. Danas su Terme Olimia omiljeno odredište za one koji žele nešto više od samog uživanja u termalnim vodama. Zimski „wellness centri“ Termalija i Orhidelia sa vodenim površinama i velikim izborom različitih sauna, kao i letnji termalni park Aqualuna, predstavljaju vrhunsku atrakciju.

HOTEL SOTELIA

Ovaj, potpuno nov, luksuzno i moderno opremljen hotel namenjen je ljudima koji za sebe žele samo najbolje. Posebnost Wellness hotela Sotelia je njegova uska povezanost sa prirodom. Položaj, razigrana struktura, zeleni krovovi i velike svetle površine stvaraju osećaj usklađenosti sa okruženjem. Utisak opuštenosti, gostoprimstvo, tradicionalna iinovativna wellness ponuda ispunjavaju sve uslove za vaš odmor.

Sve sobe imaju kupatilo (tuš/WC), fen, SAT TV, mini bar, sef, klima uređaj,internet priključak i balkon. Pored glavnog restorana, hotel ima i „a lacarte“ restoran, bar i vinski podrum. U sastavu hotela su i prodavnica,frizerski salon i garaža kao i moderan Spa centar Armonia koji je podzemnimhodnikom povezan sa Wellness centrom Termalija i Wellnessom Orhidelia Hotel je kompletno renoviran 2009 god. Ima restoran, bar, frizerskisalon, TV salu, prodavnice, bazen sa termalnom vodom,Centar zdravlj Olimia. Hotel je povezan podzemnim hodnikomsa Wellnes centrom Termalija i Wellnessom Orhidelia,hotelom Sotelia i aprthotelom Rosa.

HOTEL BREZA

Hotel ima 154 sobe (deo soba ima balkone) sa kupatilom, satelitskom TV, telefonom, mini barom, a deo soba ima klima uređaje i sef.

Hotelska ponuda: U satavu hotela su restoran, aperitiv bar, frizerski salon, biblioteku, TV salu, prodavnicu, teretanu, bazen sa termalnom vodom, Centar zdravlja i lepote. Sa velnes centrom Termalija povezan je podzemnim hodnikom.

Cenovnik

Terme Čatež

Vrući čateški izvori otkriveni su krajem 18. veka. Za 200 godina postojanja Terme Čatež su izrasle u najveće slovenačko prirodno lečilište i drugi najveći slovenački turistički centar. Ostvareni broj turističkih noćenja, u smeštajnim kapacitetima Termi Čatež, predstavlja preko 7% svih turističkih noćenja u Sloveniji i 21% svih noćenja ostvarenih u slovenskim prirodnim lečilištima. Termalnu rivijeru - letnju i zimsku, – godišnje u proseku poseti blizu 640 000 kupača, koji ne dolaze samo zbog termalnog raja, nego zbog celovite ponude, koja važi za najkompletniju u ovom delu Evrope. Prirodno bogatstvo Termi Čatež je termalna voda, koja izvire sa temperaturom 42-63º0C. Termalna voda je izvor zdravlja i u Termama Čatež se upotrebljava u zdravstvenim programima, a velike količine omogučile su oblikovanje posebne ponude zdravog kupanja u bazenima sa termalnom vodom – na Termalnoj rivijeri. Najveći natkriveni kompleks bazena i sauni u Sloveniji otvoren je 365 dana u godini. Zimska Termalna rivijera u svako godišnje doba nudi toplu letnju atmosferu. Ispod dve kupole na preko 1800 m2 natkrivenih termalnih vodenih površina gostima je na raspolaganju na pretek zabave: bazen nepravilnih oblika sa whirlpoolima, vodopadima, brzom rekom, toboganom i prolazom za spoljanji bazen. Temperatura vode 31-330°C. Zimska Termalna “rivijera” je otvorena svaki dan od 09.00 do 21.00 čas. U zimskoj Termalnoj rivijeri gostima je na raspolaganju: sauna park sa osam različitih sauna, 3 solarijuma i malim bazenima. Bazen nepravilnog oblika ima dubinu 1,25 m, a površina 1.100 m2, od čega je 200 m2 vodne površine na otvorenom delu. Tako da gosti mogu zimke Termalne rivijere uživati i u spoljanjem delu u termalnoj vodi sa temperaturom koja iznosi između 31°C - 32°C.

Zdravstvo

Lečilište Terme Čatež je najveće među 15 slovenačkih prirodnih lečilišta i ujedno drugi najveći slovenački turistički centar. Termalna voda je crvena nit razvoja i prirodno lekovito sredstvo, koje se u lečilištu Terme Čatež upotrebljava u postupcima lečenja, a istovremeno prirodno bogatstvo je iskorišeno za kupanje u brojnim hotelskim bazenima i bazenima na Termalnoj rivijeri. Lečilišna delatnost u Termama Čatež obavlja se u: Centru zdravlja & lepote - u hotelu TERME ; Zdravstvenom centru - u hotelu ČATEŽ U zdravstvenoj službi radi 50 stručnjaka: lekara, fizioterapeuta i masera.

HOTEL TERME

Hotel Terme raspolaže sa 146 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba i 3 apartmana, sa ukupno 253 kreveta. Sobe standard opremljene su sa: WC, telefon, kablovskom TV, minibar, balkon (osim u prizemlju). Superior sobe su klimatizovane i moguća je interneta veza. U hotelu se nalaze polupansionski restoran koji može da primi do 300 gostiju, a primeran je takođe za društvene susrete i manje bankete.

HOTEL TOPLICE

Hotel Toplice udružuje čari proteklog vremena i savremeno koncipiranog hotela. Izvorni deo hotela, sagrađen je 1925.godine u originalnom švajcarskom stilu, zadržava čari starog lečilišta, dok novi deo hotela nudi sve potrebno za ugodan i aktivni odmor. Hotel se naročito odlikuje ljubaznošću i toplinom osoblja. Pod istim krovom hotel gostima pruža bogatu ponudu sporta, rekreacije, opuštanja i zabave. Hotel raspolaže sa 131 dvokrevetnom sobom, 4 suite i 4 apartmana. Sve sobe su opremljene sa: minibarom, sefom, telefonom, TV - SAT, savremeno opremljenim kupatilom. Superior sobe (novi deo hotela Toplice) su klimatizovane. Zimski tropski vrt, uz potok, je mesto za druženje, zabavu i ugodne susrete.

HOTEL ČATEŽ

Hotel Čatež može se pohvaliti dugogodišnjom tradicijom. Hotel je ugodan za goste koji u Terme Čatež dolaze na odmor, a i za sve one koji dolaze zbog lečenja reumatskih bolesti i rehabilitacije nakon ozleda i operacija na lokomotornom aparatu. Hotelski gosti mogu uživati u bazenu sa termalnom vodom. Zbog više temperature (do 36 °C) bazen rado posećuju ljubitelji toplije vode. O gostima se brine visoko osposobljeno lekarsko osoblje: fizijatri, internisti, neurohiruzi, ortopedi, fizioterapeuti, maseri. Hotel raspolaže sa 60 dvokrevetnih soba; 10 soba na odeljenju za negu prilagođenih za nepokretne i teško pokretne goste. Sve sobe su opremljene sa: WC, telefon i kablovska TV. Restoran hotela Čatež nudi prvoklasnu zdravu ishranu kao sastavni deo ugodnog boravka i brzog oporavka. Ljubazno osoblje rado će Vas poslužiti i na terasi i u aperitiv baru u hotelskom lobiju.

Cenovnik