DRUŠTVENE IGRE KAO POKLON NAŠIM NAJVERNIJIM GOSTIMA

Već punih 20 godina nam poklanjaju poverenje mladi, stari, stariji, porodice, tinejdžeri, parovi, veća i manja društva, kumovi, rođaci i svi koji vole putovanja. Vraćaju nam se svi koji vole porodičan odnos male agencije koji se zadržao, iako smo zahvaljujući svima vama postali nešto veća agencija. Vole nas svi kojima je važna briga o gostu, prisustvo i podrška predstavnika na destinaciji, osećaj sigurnosti. Ne menjaju nas oni koje raduju dobro poznata lica naših zaposlenih koji su takođe zaslužni što smo sa Vama već 20 godina. Kao što je i većina gostiju sa nama već preko 10 godina, tako je i sa zaposlenima. Želimo da se svima podjednako zahvalimo na ukazanom poverenju. Međutim, za nijansu više želimo da se zahvalimo porodicama sa decom. Odgovornost i briga roditelja sa decom da sve bude u skladu sa očekivanjima je najveća, a i najopravdanija. U znak zahvalnosti porodicama sa decom, a i svim našim gostima koji će uvek duhom biti deca poklanjamo vam tri, nadamo se zanimljive društvene igre, gde ćete se sećati, uživati i opet iznova obilaziti jedinstvenu Sitoniju sa Vašom sada već 20 godina starom Astrom.

LETOVANJE ZA PAMĆENJE

UZRAST: za sve uzraste
BROJ IGRAČA: 2-4, ova igra je zanimljivija i neizvesnija ukoliko igra manje osoba
ELEMENTI IGRE: 16 kartica
TRAJANJE IGRE: 5 – 15 minuta
UPUTSTVA: Kartice se licem ka dole postave na podlogu za igru memorije, tako da gledate u 16 vama dragih logoa Astra Travel-a. Igru započinje mlađi igrač i otvara dve kartice. Ukoliko se na obe nađe isti simbol, uzima ih i sklanja kod sebe kao osvojene kartice. Ukoliko se na obe nađe isti simbol, isti igrač igra ponovo. U suprotnom, vraća kartice na prvobitan položaj da su simboli okrenuti ka podlozi, a da gledate u logoe. Nastavlja sledeći prvi stariji igrač i tako redom dok se ponovo ne dođe do najmlađeg. Igra se sve dok postoje kartice za otvaranje. Kad više nema kartica, svi igrači prebroje svoje kartice i pobednik je onaj koji ima najviše. Ukoliko je broj kartica koje imaju prva dva igrača nerešen, a igru je igralo više od dva igrača, kartice preostalih igrača se promešaju i ponovo postave na isti način kako bi se nastavkom igre između samo dva prvoplasirana igrača odredio pobednik. Ukoliko je samo dva igrača igralo i imalo nerešen broj kartica igra se revanš.

KLIKNITE OVDE da preuzmete podlogu za igru

SITONIJA, DOBITNA DESTINACIJA

UZRAST: za najmlađe i sve koji vole igre na sreću
BROJ IGRAČA: 2 do 4 igrača
ELEMENTI IGRE: 16 kartica, 4 listića za igru (potrebne su vam makaze kako biste ih isekli)
TRAJANJE IGRE: do 3 minuta
UPUTSTVA: Položite svih 16 kartica na sto ili drugu tvrdu podlogu, licem ka dole. Svaki igrač uzima po jedan talon. Igrači redom izvlače po jednu karticu i uzima je onaj koji ima isti simbol na svom talonu. Pobednik je onaj igrač koji prvi popuni talon sa sva četiri simbola.
NAPOMENA: U ovoj igri se „puna“ kartica sa npr. simbolom suncobrana i „šarena“ kartica sa istim simbolom tretiraju kao dve različite kartice. Potrebno je da kartica ima isti simbol i da je istog tipa.
PREPORUKA: Ukoliko igru igraju samo dva igrača mogu je učiniti zanimljivijom tako što će uzeti po dve kartice i igrati do popunjavanja obe.
IDEJA: Ukoliko se tako dogovori pre igre, pobednik može od poraženog dobiti sladoled ili palačinku na trgu u Sartiju. Za parove predlažemo da se igra u koktel u beach baru „Mojito“.

KLIKNITE OVDE da preuzmete listiće za igru

OBILAZAK SITONIJE, 70 NEVEROVATNIH PLAŽA

UZRAST: 4-94 godine
BROJ IGRAČA: 2-8 igrača, ova igra je zanimljivija i neizvesnija ukoliko igra više osoba
ELEMENTI IGRE: 16 kartica, kockica, podloga za igru dobijena uz katalog ili odštampana sa interneta
TRAJANJE IGRE: kratka verzija 10-20 minuta, duga verzija – potpuno neizvesno
UPUTSTVA: Raširite podlogu koju ste dobili uz katalog ili preuzeli sa sajta i odštampali. Odvojite 8 „šarenih“ kartica koje imaju simbole na isti način prikazane kao i na podlozi (okvir i simbol u boji, belina između okvira i simbola). Tih 8 kartica postavite preko istih tih simbola na poljima na podlozi. Preostalih 8 „punih“ kartica (simbol bele boje, preostala površine kartice u jednoj boji bez okvira) poslužiće kao igrači. Svaki igrač bira boju i uzima kartice u toj boji i svi postavljaju kartice na polje start igre. Višak punih kartica se neće koristiti u igri. Igru započinje najmlađi igrač bacanjem kockice. Dobijanjem broja „6“ možete ili ponoviti bacanje ili odigrati polje na koje ste prvobitno stali. (Nije dozvoljeno stati na prvobitno polje dobijeno brojem 6, uzeti karticu ili odigrati akciju predviđenu poljem pa onda ponoviti bacanje i ponovo uzeti karticu ili odigrati akciju). Igru nastavlja naredni igrač sa leve strane odnosno igra se u pravcu kazaljke na satu.
POLJA SA SIMBOLIMA: Igrač koji stigne na ovo polje dok je još pokriveno karticom, osvaja ovu karticu i čuva je kod sebe. Nakon što je osvojena kartica sa određenim simbolom, ovo polje u kraćoj verziji ostaje neutralno. Za dužu verziju pročitajte u nastavku teksta.
POLJA SA PLAŽAMA I IZLETIMA:
Ukoliko ste na Sitoniji, ova polja vas mogu podsetiti da sutradan posetite neku od 70 neverovatnih plaža ili možda odete na nezaboravnu turu Robinzon i obilazak najlepših plaža. Ukoliko ste kod kuće, ova polja su još dragocenija jer će vas podsetiti na prelepe dane provedene na plažama Sitonije.
AKCIONA POLJA:
UZMI 1 – uzmite jednu karticu od igrača sa najvećim brojem kartica
VRATI 1 – vratite jednu karticu na podlogu na polje sa tim simbolom
POKLONI 1 – poklonite jednu karticu igraču sa najmanjim brojem kartica
VRATI SVE – vratite sve sakupljene kartice na podlogu
PONOVI BACANJE – ponovite bacanje pa odigrajte polje na koje stignete
ODMORI – preskočite naredno bacanje
ZAVRŠETAK IGRE:
Kratka verzija – igra se dok igrači ne preuzmu sve kartice sa podloge. Pobednik je igrač sa najvećim brojem sakupljenih kartica simbola. U slučaju da je nerešeno, prva dva igrača nastavljaju igru. Kartice preostalih igrača se postavljaju na podlogu kako bi ih prva dva igrača osvajala radi određivanja pobednika. U slučaju da je igralo samo dva igrača igra se revanš.
Izuzetno duga verzija – nije preporučljiva za više od tri igrača. Igra se sve dok jedan igrač ne pokupi sve kartice. Početak igre je isti kao kratka verzija. Nakon što se pokupe sve kartice igra se nastavlja. Kad igrač stane na polje kartice koju ima treba da je vrati na podlogu. Na taj način igra postaje komplikovana jer se svodi na pokušaj da se stane na polja sa neosvojenim karticama i izbegavanje stajanja na polja sa osvojenim karticama jer to znači gubitak istih. I tako sve dok jedan igrač ne osvoji sve kartice.

KLIKNITE OVDE da preuzmete podlogu za igru
NAPOMENA: podloga je podeljena na dva A4 papira.
Ukoliko želite da je odštampate spojenu, na formatu A3, KLIKNITE OVDE da preuzmete fajl.